a trip down memory lane

Na ruim 124 jaar is vrijdagmorgen een definitief einde gekomen aan de productie van Calvé-pindakaas in Delft. Velen pinkten een traantje weg tijdens een ‘rouwbijeenkomst’ die tientallen werknemers, oud-werknemers en belangstellende Delftenaren bijwoonden.

In oktober vorig jaar besloot moederbedrijf Unilever dat fabrieken in Delft, Vlaardingen en Loosdrecht gesloten zouden worden. Vorige week vrijdag verliet de laatste pot pindakaas de lopende band in Delft en vrijdag werd de poort gesloten. De productie heeft vanaf juli plaats in Rotterdam.

en gelijk komen de herinneringen… pindakaas… arretje nof…

wie?  nou gewoon arretje nof:

Arretje was een klein, maar dapper Turks jongetje, geboren en getogen in Bagdad, een verre Oosterse stad, waar de maan altijd vol is en waar tussen de witte huizen donkere palmen wuiven’, zo luidt de openingszin van het eerste deeltje. De serie van vijf boekjes was het werk van Johan Fabricius. Arretje was razend populair, bij jonge en oude bewonderaars. In 1926 begon de Nederlandsche Olie Fabriek met De wondere avonturen van Arretje Nof. De serie was een groot succes en werd tot in de jaren vijftig herdrukt.

arretje

 

Dit item was geplaatst door inge.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: