herdenking bombardement

Voor het eerst heeft een Amerikaanse ambassadeur de herdenking van het zogeheten Vergissingsbombardement (februari 1944) op Nijmegen bijgewoond. De plechtigheid bij het monument De Schommel werd vooraf gegaan door een eredienst in de Molenstraatskerk in Nijmegen.

Bij het monument sprak ambassadeur Fay Hartog Levin (ze heeft Nederlandse ouders) over haar Hollandse afkomst en het feit dat ze van hen nooit heeft geweten wat zich in Nijmegen in 1944 heeft afgespeeld. “Mijn vader komt uit Nijmegen, maar thuis werd er nooit over de oorlog gesproken. Wat voor een tragedie zich hier heeft afgespeeld en wat voor een leed, ook onzichtbaar leed, dit heeft veroorzaakt, weet ik nu pas.” Ambassadeur Fay Hartog Levin sprak haar dankbaarheid uit dat ze bij de herdenking mocht aanwezig mocht zijn.

Dit item was geplaatst door inge.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: