(alvast) een stukje erfenis…

Cornelia Johanna (C.J.) Wannée (1880-1932) was lerares en later directrice aan de Amsterdamsche Huishoudschool in het begin van de twintigste eeuw. Ze merkte dat er behoefte bestond aan een algemeen kookboek voor de Nederlandse huisvrouw. In 1910 verscheen de eerste editie van haar Kookboek van de Amsterdamsche Huishoudschool. Al een eeuw lang wordt dit kookboek steeds aangevuld en herdrukt.

Dit item was geplaatst door inge.

5 thoughts on “(alvast) een stukje erfenis…

  1. Maar dan nu niet meer als kookboek voor de huishoudschool, maar als voor de VMBO-zorg en welzijn. En ik denk dat er meer ‘gemakkelijke’ recepten in staan, zoals het telefoonnummer van de pizzabezorgers, bezorgchinees en de bezorgturk. Penibel?

  2. Etend bij de examenklassers van het vmbo van de Berkhoff vond ik het menu ietwat verouderd.
    Maar de trotse wijze van uitserveren maakt weer veel goed.
    Pizzabezorgers, bezorgchinesen en de bezorgturk zijn veelal vmbo-ers. Maar dat geldt ook voor de bezorgers van de reclameblaadjes van deze afhaal en bezorg fastfoodketens.
    Smakelijke groet uit Amsterdam-Zuidoost

  3. Vanmiddag wist mijn moeder binnen een paar tellen haar exemplaat tevoorschijn te toveren. De 8e druk. Met een citaat van vadertje Cats. Ik zal er zeer binnenkort op mijn blog foto’s van laten zien!

  4. ook met een stoffen omslag? er ligt ook nog een stukje erfenis van de andere helft van mijn roots: het indisch kookboek van mevrouw cartenius, ook zo’n klassieker (maar dat mocht ik nog niet meenemen :-)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: